19 april 2023 
4 min. leestijd

Wat Is InnerWisdom

Wat is Inner Wisdom

Hoe omschrijven wij Inner Wisdom?

Innerlijke Wijsheid is het vermogen om onze innerlijke kennis en intuïtie te gebruiken om ons leven en onze relaties te verbeteren. Het omvat het vermogen om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen acties, je bewust te zijn van je emoties en gedachten, en je te verbinden met je eigen innerlijke bron van waarheid. Het gaat om het zoeken naar een dieper begrip van jezelf, je relaties en je omgeving, en het vermogen om je leven te leiden met een open geest en een liefdevolle houding.

Innerlijke Wijsheid is verbonden met vitale energie omdat het je in staat stelt om je leven te leiden met meer bewustzijn en liefde. Door bewust te zijn van je gedachten, emoties en acties, kun je meer verbinding maken met je eigen energie en je leven verrijken. Door meer in contact te komen met je eigen vitaliteit en je meer bewust te worden van je omgeving, kun je meer liefde, kracht en levensvreugde ervaren.

Wat kan je doen om je Inner Wisdom te versterken?

Er zijn zijn tal van manieren waarop je je Innerlijke Wijsheid kan versterken. 

  • Neem de tijd om te oefenen met reflectie en zelfonderzoek;
  • Mediteer regelmatig;
  • Probeer ook om verbinding te maken met anderen, door te luisteren naar hun verhalen en perspectieven, en door naar wat ze te zeggen hebben open te staan;
  •  Ook is het belangrijk om je te omringen met mensen die je steunen en je helpen het beste in jezelf te zien;
  • Luister naar Podcasts, bezoek seminars, lees boeken.

Door deze dingen te doen, kun je een dieper begrip krijgen van jezelf en je omgeving!

Hoe lang duurt het voordat je beloont wordt met resultaat?

Het is moeilijk om exact te zeggen hoe lang het precies duurt om Innerlijke Wijsheid te trainen, omdat het afhangt van je persoonlijke situatie en hoeveel tijd je erin steekt. Maar als je regelmatig tijd neemt om te mediteren, te reflecteren en je bewust te zijn van je gedachten en gevoelens, kun je in een paar maanden al resultaat gaan zien.  Het is belangrijk om geduld te hebben met jezelf en de tijd te nemen om je innerlijke wijsheid te ontwikkelen.

Wat doet een coach of training bij de ontwikkeling van Inner Wisdom?

 Een coach kan je helpen om bewuster te worden van je gedachten, gevoelens en gedragingen. Wat denk je? Wat voel je? En wat is je gedrag? Welke overtuigingen heb je die je zelf eigenlijk niet zo opmerkt, misschien zijn dat wel je blinde vlekken en daardoor ook een valkuilt. Dit kan je helpen om beter te begrijpen wat je innerlijke stem je probeert te vertellen en hoe je die kennis kunt gebruiken om betere beslissingen te nemen.

Accountability: Een coach kan je helpen verantwoordelijk te zijn voor het ontwikkelen van je inner wisdom. Door regelmatige check-ins en feedback kan een coach je helpen om gemotiveerd te blijven en je voortgang bij te houden.

Feedback en ondersteuning: Een coach kan je feedback en ondersteuning bieden bij het ontwikkelen van inner wisdom. Dit kan helpen om belemmeringen te identificeren en te overwinnen die je innerlijke groei in de weg staan.

Motivatie: Aanmoediging om meer uit je comfortzone te gaan: Soms kan het beangstigend zijn om naar je innerlijke stem te luisteren en risicovolle beslissingen te nemen. Een coach kan je helpen om de moed te vinden om deze stappen te nemen en je aanmoedigen om te blijven groeien.

Doelgericht werken: Een coach kan je helpen om concrete doelen te stellen en stappen te nemen om deze doelen te bereiken. Dit kan helpen om je innerlijke groei te bevorderen en ervoor te zorgen dat je je tijd en energie op de juiste manier besteedt.

Structuur en focus: Een coach kan je helpen om structuur en focus te brengen in je innerlijke groeiproces. Dit kan helpen om te voorkomen dat je verdwaalt in je gedachten en om je voortgang bij te houden.

Vergroten van je kennis: een ervaren coach kan door ervaring psychoeducatie geven. 

Kan je Inner wisdom versterken door reflecteren in de community?

Het  is zeker aan te raden om  Innerlijke Wijsheid met een groep gelijkgestemde mensen te reflecteren. Door met een groep te delen en ervaringen uit te wisselen, kun je meer inzichten krijgen in je eigen reis. Je kunt ook steun vinden in anderen en geïnspireerd worden door hun verhalen. Reflecteren met een groep kan je helpen om je bewustzijn te vergroten en je te verbinden met je innerlijke wijsheid.

Veel issues in je leven? 

Sommige mensen geven aan, ik heb al zoveel issues in mijn leven en kan ik mij dan wel bezig houden met Inner Wisdom?  Je kunt de weg naar Innerlijke Wijsheid volgen, ook al heb je veel issues in je leven. Het is belangrijk om je bewust te zijn van je eigen gedachten, emoties en acties, en je kunt leren hoe je hiermee om kunt gaan. Door meer bewustzijn te ontwikkelen, kun je je beter verbinden met je innerlijke wijsheid en je leven verrijken. Je zal dus eerst moeten leren om bijvoorbeeld het piekeren te minderen waardoor je weer anders omgaat met situaties in je leven. Dit geeft dan weer ruimte om jezelf te ontwikkelen. 

Kan iedereen de reis naar Inner Wisdom maken?

Iedereen kan deze weg volgen, ongeacht  leeftijd, achtergrond of intelligentieniveau. Het belangrijkste is om een open geest te hebben en een liefdevolle houding aan te nemen, en om geduld te hebben met je eigen reis. Door regelmatig te mediteren, te reflecteren en naar binnen te keren, kun je de weg naar innerlijke wijsheid volgen.

Over de schrijver
Marianne heeft een indrukwekkende loopbaan als coach, voornamelijk in het bedrijfsleven, van ruim 20 jaar. Toen zij begon was de rol van een coach nog niet algemeen bekend. Zij heeft duizenden cliënten geholpen bij diverse levensuitdagingen. Marianne Bartels. Haar passie voor trainen, coachen en haar nieuwsgierigheid tot het leren van nieuwe dingen heeft haar gemotiveerd om voortdurend nieuwe vaardigheden en methodieken toe te passen. Er is altijd wel een opleiding of studie die zij volgt om zich verder te ontwikkelen. (Hbo maatschappelijk werk, toegepaste psychologie, counseling, familieopstellingen, spiritueel therapeut, reiki, magnetiseren, gevorderd yoga docente etc. ) Spiritualiteit is altijd belangrijk voor haar geweest, alles is voor haar energie. De vanzelfsprekendheid waarin de natuur los laat en weer opnieuw tot bloei komt is voor haar een signaal dat wij als mens teveel weg zijn van onze oorspronkelijke natuur. Het hervinden van onze natuurlijke flow is dan ook haar kern van haar visie op coaching. Het oprichten van InnerWisdom, was al een lang gekoesterde wens die nu samen met collega Adrian tot uiting is gekomen. Zij heeft in haar jonge jaren een besluit in zichzelf genomen om zichzelf zoveel mogelijk vrij te maken van overtuigien en aannames en zodoende het echte zelf weer te mogen voelen. Zij heeft dit als een intensieve maar ook mooie weg ervaren, en het heeft haar veel gebracht. Met de school For Inner WISDOM, hoopt zij veel kennis in de wereld te zetten die zoveel mogelijk mensen helpt om een goede staat van zijn te krijgen en te houden. NIet alleen door eigen kennis maar ook anderen te supporten hun kennis via de School For Inner Wisdom te delen met mensen die daar interesse in hebben. Mensen die net als zij, het leven als een reis zien, een reis van "zelf"ontdekking naar InnerWisdom.
Reactie plaatsen