Meditaties & Muziek

Geleide meditaties en spirituele muziek

Meditaties & Muziek

Geleide meditaties en spirituele muziek

Slaapmeditatie; Ontgrendel je Innerlijke Creativiteit

Helende slaapmeditatie voor creativiteit, gelukzaligheid en welzijn. Bereik anandamaya kosha, verhoogd bewustzijn en intuïtie. Vermindert slapeloosheid, bevordert diepe ontspanning en positieve emoties. Verbind met hoger bewustzijn. Dagelijkse praktijk voor fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel welzijn. Niet beluisteren tijdens het rijden. Meditatie activeert zelfhelingsvermogen.

Helende slaapmeditatie | onvoorwaardelijke zelfacceptatie

Helende meditatie voor onvoorwaardelijke zelfacceptatie! Deze meditatie combineert mantra's, visualisatie en een binaurale beat van 6 Hz Theta, met als resultaat diepe helende slaap en meer zelfacceptatie. Het bereiken van de alpha en theta staat van bewustzijn is essentieel in deze meditatie, en visualisatie en mantra's spelen een belangrijke rol hierbij. Door te mediteren in deze staat kun je negatieve denkpatronen veranderen en je welzijn verbeteren. Probeer het met oortjes in te luisteren en ontspannen in slaap te vallen. We wensen je een helende meditatie en zelfacceptatie toe. Voor een privé-sessie kun je contact opnemen met Marianne Boeken via de link.

Helderheid en zuivering van gedachten

Onze gedachten zijn essentieel en beïnvloeden hoe we ons voelen en naar de wereld kijken. We kunnen onze gedachten beïnvloeden door bewust te observeren wat we denken, onze overtuigingen te onderzoeken en negatieve gedachten te vervangen door positieve affirmaties. Dankbaarheidsoefeningen helpen ons om ons te richten op het positieve in ons leven. Het beïnvloeden van onze gedachten is een doorlopend proces dat bewustzijn, consistentie en toewijding vereist. In de meditatie observeren we onze gedachten en gebruiken we de ademhaling om het denkproces te doorbreken. Neem contact met ons op als je meer wilt leren over je eigen overtuigingen.

Meditatie voor meer Bewustwording en Veerkracht in HARA

Met de Hara-meditatie ontwikkel je bewustwording en veerkracht. Het Hara-punt, gelegen onder de navel, is het centrum van vitale energie. In Oosterse geneeskunde en krijgskunsten is het belangrijk voor gezondheid en welzijn. Het versterkt fysieke kracht en mentale helderheid. Door meditatie in het Hara-gebied ervaar je innerlijke rust en balans. Het vergroot bewustzijn in het Hara helpt bij mindfulness en persoonlijke groei. Het concept van Hara komt voort uit boeddhistische meditatie en bevordert geestelijke helderheid. Door contact te maken met het Hara-punt ontwikkel je veerkracht en sta je krachtiger in het leven.

Some small content boxes

Energetische Yang meditatie, voor een moeiteloos leven!

Deze Yang-meditatie is het vervolg op de Energetische Yin-meditatie en helpt bij het stimuleren van de balans tussen Yin en Yang. De meditatie richt zich op de Du Mai, een yang meridiaan die loopt van het perineum naar het hoofd. Het activeert energie, bevordert mentale helderheid en concentratie, vermindert stress, verbetert de lichaamshouding en mobiliteit, versterkt de immuniteit en bevordert de ki-stroom. De meditatie maakt gebruik van perineum ademhaling en buikademhaling. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn tijdens de meditatie en eventueel overleg te plegen met een arts, vooral tijdens zwangerschap. De meditatie is geen vervanging voor medische behandeling, maar kan ondersteuning bieden op weg naar een gezond en gelukkig leven. Neem bij vragen contact op.Energetische Yin (yang) meditatie voor een moeiteloos leven!

Deze meditatie opent de Verzamel Yin-meridiaan en laat de levensenergie (ki) stromen. Het zorgt voor rust en ontspanning, brengt veerkracht en vermindert stress. De meditatie helpt de energie vanuit het derde oog naar beneden te sturen, via het keelcentrum, hartcentrum, navelcentrum naar het seksuele centrum. Het is belangrijk om de energie af te stemmen op liefde, harmonie, tevredenheid, geluk, kracht en schoonheid. Deze meditatie helpt bij besluiteloosheid en gebrek aan focus. Het heeft positieve effecten op communicatie, creativiteit, vreugde, zelfrespect, handelen, stabiliteit, creativiteit, leiderschap, geaard zijn en verbinding met het verleden. Geduld en mildheid zijn belangrijk tijdens de meditatie, en extra tips kunnen worden verkregen via persoonlijke begeleiding. Het wordt aanbevolen om deze meditatie af te wisselen met de energetische (YIN)Yang meridiaan (Du Mai).

Bewustwording en helen van de energie van het gekwetste Hart

Meditatie voor het helen van het gekwetste hart! Een meditatie die het hart reinigt van al zijn blessures, kwetsuren. Je zal in staat zijn om zijn zuivere energie te realiseren.  De inspiratie van deze meditatie komt van de Ingegrale Yoga opleiding in Rotterdam, waar ik de basis  280 uur- opleiding tot yoga docente gedaan heb.  In deze meditatie zal je de energie van het hart ervaren doordat je meer bewustwording krijgt van de energie van het hart.  

Het hart  is het midden van ons als mens, te onderscheiden  het harapunt  of het ki point  en het hemels midden boven ons kruin of het hemelse boven. Het hart ligt in de borstkas die zich opent als hij zich goed en gelukkig voelt en verkrampt en benauwd voelt als hij zich onmachtig voelt.  Het hart is de verblijfplaats van het ware zelf. Als je vanuit het hart spreekt, spreek je vanuit je ware zelf.  Je beleving als mens is tussen hemel en aarde en stemt overeen met met de plaats van de ziel, Deze komt overeen met de plaats van het hart tussen hoofd en buikholte.  Door te mediteren op je harts energie kom je dichter bij je ware zelf, je zal de stilte en ruimte ervaren. Waardoor je meer in balans komt, je bewust worden van de liefde voor jezelf en anderen. Je verhoogt je spirituele energie waardoor je meer inzichten krijgt over bijvoorbeeld belangrijke levensvragen van jezelf.

Meditatie die jouw verbinding met je Hogere Zelf bevordert!

Het hogere zelf is een deel van jou in een hogere dimensie, verbonden met het geheel van het bestaan. Het heeft een breder overzicht en toegang tot hogere kennis en inzicht. Het communiceert met ons via gevoel en intuïtie. Door spirituele ontwikkeling en meditatie kunnen we onze verbinding met het hogere zelf versterken. Belangrijke kenmerken zijn het begrijpen van levensdoelen en visies, onvoorwaardelijke liefde, innerlijke rust, verbinding met het goddelijke en transcendentie van het ego. Het hogere zelf is geen aparte entiteit, maar een aspect van ons wezen dat we kunnen ontdekken en cultiveren. Het helpt ons om in contact te komen met onze diepere wijsheid en ons levenspad te begeleiden.